SoNoRo 2016 – Sau cum se împleteşte muzica cu povestea, aventura şi eleganţa!

Share Button

Concertul de deschidere al Festivalului SoNoRo, aflat sub înaltul patronaj al Președintelui României, a avut loc la Palatul Cotroceni, în Sala Unirii, vineri, 28 octombrie, la ora 19:00. Programul muzical a inclus lucrări de Camille Saint-Saëns, Wolfgang Amadeus Mozart, Darius Milhaud, Olli Mustonen în interpretari ale artiștilor Diana Ketler și Olli Mustonen (pian), Mihaela Martin, Philippe Graffin și Hugo Ticciani (vioară), Răzvan Popovici (violă), Frans Helmerson (foto sus) și Maximilian Hornung (violoncel). 

ela-by-mihai-calin

A fost unul dintre momentele cele mai de seama ale acestei toamne. SoNoRo chiar este unul dintre evenimentele la care este necesar să participăm.

Cunoscutul pianist și compozitor Olli Mustonen a concertat în premieră pentru Festivalul SoNoRo. Olli Mustonen s-a născut la Helsinki și, în calitate de solist, a lucrat cu cele mai mari orchestre din lume, inclusiv cu filarmonicile din New York, Berlin sau München.

Cel de-a doilea concert a fost oferit, sâmbătă, 29 octombrie, la Palatului Cercului Militar, Sala de Marmură. Programul muzical a cuprins lucrări de Franz Liszt, Erik Satie, Christoph Willibald Glück, Claude Debussy și Paul Hindemith, în interpretarea artiștilor Diana Ketler și Louis Lortie (pian), Mihaela Martin, Philippe Graffin și Hugo Ticciani (vioară), Răzvan Popovici și Christian Naș (violă), Frans Helmerson și Maximilian Hornung (violoncel).

Duminică, 30 octombrie, ritmul a devenit allegro și, deși a fost ziua cu un record de concerte, cinci într-o singură zi, a fost una dintre cele mai relaxate. Conceptul, numit aMUSEbouche, este inspirat din celebra carte a scriitorului britanic Tom Hodkinson “Ghidul leneșului” și a oferit publicului bucureştean un traseu bine dozat în care experiența muzicală este completată de specificul fiecărui loc, inedit ca spațiu de concert, a momentului zilei și a elementelor destinate să satisfacă și alte simțuri. Parcursul a început la ora 11:00 dimineața, la POINT, și a fost completat de un brunch, urmat de o cafea relaxată la Casa Memorială Ion Mincu. Ceaiul a fost servit la ora 16.00 la Fundația Löwendal și urmat de un pahar de vin, la Galeria Galateca. Seara a fost încheiată în Sala de Lectură a Facultății de Litere, unde, în miez de noapte, au avut loc ultimele acorduri ale zilei.

Atmosfera părea desprinsă dintr-unul dintre romanele lui Jules Verne iar fiecare dintre participanţi păreau a întruchipa personajele unei poveşti care din păcate, s-a terminat prea repede.

Maratonul muzical s-a desfăşurat în locaţii inedite pe durata unei săptămâni absolut fantastice. Sunt de marcat bucuriile muzicale derulate în Catedrala Sfântul Iosif, Arcub, Cărtureşti Carusel ( publicul a fost absolut încântător, s-a stat pe scări şi s-au recitat poezii ) sau Ateneul Român.

Credit Foto: Mihai Calin
Credit Foto: Mihai Calin

Ne revedem cu drag anul viitor!