Proiect: Sanatate!

Share Button

Proiectul AlternMed este un proiect organizat de catre studenţi ( David Corina, Chimirel Ana ) pentru studenţi. Acesta este organizat în cadrul Departamentului de Educaţie Medicală al Societăţii Studenţilor în Medicină Bucureşti iar sesiunile sunt opţionale. Participanţii se întâlnesc săptămânal, în  zilele de vineri, de la ora 18:00 la ora 20:00 iar la sfârşitul cursurilor, aceştia primesc o diplomă cu valoare simbolică.

AlternMed se desfăşoară sub egida cunoaşterii medicale. Într-o lume în care sistemul de sănătate se schimbă şi evoluează într-un ritm fără precedent, pe numeroase fronturi, ştiinţa medicală ne-a oferit acces la o mai bună înţelegere a organismului uman şi a adus după sine o explozie de informaţie. Informaţie la care tinerii au acces usor, rapid şi eficient şi care poate fi adusă în prim-planul curriculelor de învăţământ cu ajutorul acestora. Pe langă aspectul acesta al educaţiei medicale tradiţionale, viitorii medici trebuie să îndeplinească anumite standarde morale, culturale şi intelectuale prin care să se poată adapta la nevoile comunităţii, în acelaşi timp folosindu-şi statutul pentru a vindeca, educa şi informa pacienţii.

Toate sesiunile de comunicare/cursuri se desfăşoară sub acelaşi nume, AlternMed, fiecare curs în parte are o tematică iar sesiunile ştiintifice ale anului 2016 au fost deschise, ca o certificare a importanţei homeopatiei cu un curs de 2 săptămâni despre homeopatie: Curs 1 – Homeopatie&Medicină Cuantică – Curs, Curs 2 – Homeopatie&Medicină Cuantică – Prezentări de cazuri clinice.

Ca o recunoaştere a importanţei acestei ramuri a medicinei, Amfiteatrul II al Facultăţii de Medicină din Bucureşti a fost neîncăpător depăşindu-se cu mult numărul de studenţi înscrişi.
_DSC4159  _DSC4204-1

Au participat:

  • Dr. Ion Gabriela, medic primar pediatru – medic homeopat şi şef de lucrări la UMF Carol Davila Bucureşti.
  • Dr. Ene Ciprian (http://www.drciprianene.ro/ ). Acesta este medic chirurg în cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti, adept al abordului minim-invaziv (laparoscopic, robotic).
  • Dr. Carmen Zăpucioiu. Dna. Zăpucioiu este medic primar pediatru, medic homeopat, lector universitar la Catedra de Pediatrie din cadrul Spitalulului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu”.

Salutăm iniţiativa SSMB şi misiunea sa.

SSMB este o organizaţie independentă, non-guvernamentală şi non-politică, recunoscută de către autorităţile regionale şi centrale, precum şi de instituţii şi organizaţii internaţionale. SSMB numara peste 50 coordonatori la care se adaugă peste 500 voluntari şi o comunitate importantă de alumni, implicaţi în numeroase proiecte (http://www.ssmb.ro/ ) .

Societatea Studenţilor în Medicină din Bucureşti (SSMB) a fost înfiinţată la 1 Ianuarie/ 13 Ianuarie 1875, la şase ani de la întemeierea Facultăţii de Medicină din Bucureşti, din necesitatea şi dorinţa studenţilor de a se sprijini reciproc, de a se manifesta ştiinţific într-un cadru organizat, dar mai ales din necesitatea documentarii stiintifice.

Felicitări viitorilor doctori!