Prima data in Moldova! Sau cum sa redescoperi Romania frumoasa!

Share Button

August a fost luna călătoriilor! Am dansat pe muzica DJ-ilor de la Untold în minunatul Cluj apoi am vizitat Grecia iar finalul lunii a fost dedicat unei deplasări de câteva zile în Moldova.


Mai exact: Cotnari!

Drumul vinului este lung, dar şi plin de recompense. Şi deşi viticultura nu îmi este străină, această destinaţie m-a impresionat puternic. Localnicii au grijă de cele peste 1.700 de hectare cu plantaţii de vie prin lucrări agricole de-a lungul întregului an şi după cum am aflat în timpul prezentării cramelor Cotnari, munca pentru anul următor începe imediat ce se culege ultimul ciorchine din recolta de anul acesta.

cotnari-2
cotnari-1

Podgoria este adăpostită de vânturi şi de curenții locali reci, datorită fenomenului de phoenizare ? a maselor de aer, ce determină un proces de încălzire. Perioada mai – septembrie este caracterizată de o nebulozitate cu valori reduse, favorizând insolaţia, creşterea strugurilor şi acumularea zahărului. Solurile sunt extrem de favorabile culturii de viță de vie, cu o textura luto-nisipoasă, bogate în humus și baze schimbabile.
Iată de ce,  http://cotnari.ro/produse/grasa-feteasca-cotnari , Grasa de Cotnari, de exemplu nu s-a adaptat în nicio altă podgorie din România sau din lume. Şi, în plus, o informaţie furnizată de reprezentanţii cramei, Grasa de Cotnari este singurul sortiment care a câştigat toate concursurile ( naţionale şi internaţionale ) la care s-a prezentat.

Starea de bine a fost permanentă!
Ce poate fi mai frumos decât să descoperi minunățiile României la volanul unei mașini atrăgătoare? Eu am descoperit Iași, la finalul unei săptămâni de stare de bine, și podgoriile Cotnari la volanul unui superb Renault Clio.

iasi-2
iasi-1

Inspirat din concept car-ul DeZir prezentat la Salonul Auto Internațional de la Paris din octombrie 2010, noul Renault Clio a preluat fidel stilul acelui concept, dar cu modificările necesare unui model de serie (materiale mai comune și linii de design mai cuminți).
A 4-a generație Renault are un design care trădează un stil sensual și mai emotional, în conformitate cu noua identitate vizuală Renault.
Putem spune că modelul de test este o excelentă mașină de oraș. Dar, vă asigurăm că a fost tovarăşul de drum perfect!