Poveşti despre Caşmir cu Laura Hîncu!

Share Button

Sâmbătă, într-o atmosferă de Crăciun şi aromă de cafea, Laura Hîncu ne-a invitat în atelierul său cochet de pe strada Icoanei pentru a celebra istoria unui material care nu se demodează niciodată: Caşmirul.

laura1
Laura Hîncu şi Albertina Ionescu

Caşmirul este materialul ce nu lipseşte sau nu ar trebui să lipsească din garderoba oricărei femei elegante şi rafinate şi nici din colecţiile marilor creatori. Acesta a apărut pentru prima dată în Marea Britanie odată cu Pashmina, o ţesătură extrem de fină.
Etolele orientale aduse de soldaţii lui Napoleon pentru soţiile lor sunt prima apariţie în Franţa a caşmirului. Ulterior au apărut şi diverse imitaţii elegante.

actrita-antoaneta-cojocaru-storyteller
Actriţa Antoaneta Cojocaru – Storyteller şi Laura Hîncu

Caşmirul provine din stratul care creşte sub primul strat superficial de păr al caprei de munte Hyrcus. Capra este crescută în turme mici, în regiunea Kashmir din India unde în această zonă se dezvoltă, în secolul al XVI-lea, ţesătorii cu peste 60.000 de muncitori. O capră produce circa două sute de grame de lână pe an, iar culorile naturale obţinute sunt alb, negru, gri sau maro, puloverele din caşmir, de exemplu, obţinând alte culori prin vopsire.
China deţine la momentul actual puţin peste 60% din producţia de caşmir din lume.
Laura a creat în fiecare an câteva modele care au la baza acest material extrem de preţios. Câteva dintre acestea pot fi admirate aici: http://shop.laurahincu.ro/product/party/black-cashmere-cape/ .
Dar, pentru că Laura este un artist al eleganţei fiecărei femei, o puteţi vizita la showroom pentru consiliere. Sau pentru o cafea şi-o poveste interesantă!

laura2