Paris – A city that changes moods!

Share Button

Cred că anul acesta a fost anul excursiilor cu peripeţii!
Sau, pur şi simplu, poate că frumuseţea, bucuria şi starea de bine au simţit încă o dată nevoia să dovedească că vin după eforturi mari şi muncă depusă.

Am ajuns la Paris, întâmplător! Da, întâmplător! Am mers la o întâlnire la sfârşit de primăvară unde, accidental, am întâlnit pe terasa unei cafenele o prietenă. Din poveste în poveste, m-a întrebat dacă vreau să o însoţesc la Paris în septembrie! Poate că verdele îmbietor al terasei sau mirosul de bujori înfloriţi m-au facut să răspund aproape imediat: „Evident, Da!” ( şi mi-am scos total din minte întâmplarea! ).
Nebunia cotidiană şi agitaţia ritmului zilnic m-au făcut să uit de promisiunea mea până în prima zi de septembrie.
Vara a trecut, timpul a curs, rezervări am făcut, bilete am achiziţionat sau mai bine spus, pe scurt: am pierdut câteva rezervări, am schimbat câteva bilete de avion şi am ajuns in the city of the great minds! Aşa m-a inspirat pe mine să îl numesc!
Soare puternic pe alei impresionante:
fullsizerender-5
Personaje colorate parisienne typique:
paris
Un magnific Tour Eiffel:
fullsizerender-6
Poveşti despre viaţa întipărite în arhitectura fiecărui colţ de stradă:
fullsizerender-7
Istorie!
fullsizerender-8
Într-un sens de neredat câteodată în cuvinte, viaţa se îmbină uneori sub ochii noştri în modul cel mai „plauzibil” astfel încat, când te opreşti preţ de câteva secunde să tragi aer în piept, se iveşte întrebarea: E adevărat? Eu sunt adevărat/ă? Ce mi se întâmplă este adevărat?
Şi un seminar despre viaţă, despre teoria luxului ( pentru că Paris înseamnă printre altele Lux ), un seminar care a oferit o imersiune în lumea luxului privită din unghiuri complementare: istoric, economic, marketing, comunicare. De asemenea, pentru că a fost „mainstream”-ul personal al toamnei, am perceput aceste ore ca o instigare la dezvoltare dar şi ca o redescoperire a problemelor și provocărilor viitoare: internaționalizarea, strategiile de diversificare … Profesor – Karl LAGERFELD ( Directeur de création- Chanel ), Profesor – Pascal GAUTRAND,Directeur – Made in Town şi Profesor – Jonathan Paul IVE – Apple.
Mulţumesc, incredibilă Eglantina pentru oportunitate!
Toate acestea se întâmplă pentru că noi ne creăm şanse, oportunităţi, ferestre de împlinire.
Noi am plecat în acest voiaj haotic numit viaţă, cum am plecat eu şi prietena mea la Paris, şi am retrăit cunoaşterea, satisfacţia şi bucuria personală prin noi, prin alegerile noastre, prin exercitarea dreptului nostru la fericire şi împlinire!
Vivez votre voyage! Il est ce qui compte! Destinaţia va fi întotdeauna acolo!

Bonne chance à tous!